Nyheter

Publicerad 15 mars 2016

Aftonbladet köper Feedback

När Aftonbladet uppdaterar sitt bildflöde för att effektivisera och snabba upp bildhanteringen välj…

När Aftonbladet uppdaterar sitt bildflöde för att effektivisera och snabba upp bildhanteringen väljer man att investera i systemet Feedback från Laidback Solutions för att hantera bildrapporter. Med systemet Feedback är man inte bunden till vissa arbetsflöden utan kan dra nytta av funktionaliteten oavsett vilken arbetsmetod man väljer, vilket är en av anledningarna till varför man väljer systemet. Feedback kommer att hantera bildrapporter från både tryckt media och de digitala publikationerna.

Läs mer
Publicerad 5 februari 2016

MittMedia köper Cargo

Vi är glada och stolta att meddela att MittMedia har köpt Cargo. I och med uppköptet av Promedia är…

Vi är glada och stolta att meddela att MittMedia har köpt Cargo. I och med uppköptet av Promedia är MittMedia idag sveriges största mediagrupp räknat i antal dagstidningar med så mycket som 43 prenumerationstidningar. Installationen kommer att inkludera de helt nya webbaserade modulerna Saleswatch och Cargo Numbers. Redan under mars månad påbörjas installationen.

Läs mer
Publicerad 13 oktober 2015

Meet us at IFRA expo!

Publicerad 24 augusti 2015

The Economist köper Feedback

The Economist, det mycket välkända varumärket bland finanstidningar, har valt Feedback som sitt nya…

The Economist, det mycket välkända varumärket bland finanstidningar, har valt Feedback som sitt nya system för hantering av bildrapporter. Feedback kommer att integreras mot den befintliga redaktionella lösningen från CCI och mot DAM-systemet från Fotoware. Feedback ska också integreras med ett Drupal webpubliceringssystem för att kunna skapa rapporter även på de bilder som publiceras online. Installationen är planerad att påbörjas första halvan av september.

Läs mer
Publicerad 13 juli 2015

Marcus Lönngren till Laidback

Laidback växer och våra produkter och tjänster efterfrågas mer och mer. För att möta det ökade intr…

Laidback växer och våra produkter och tjänster efterfrågas mer och mer. För att möta det ökade intresset har vi anställt Marcus Lönngren som konsult och projektledare.

Marcus är en konsult med djup teknisk kunskap samtidigt som han tycker om att arbeta med människor. Förmågan att leda och deltaga i projekt har vuxit genom de många projekten han genomfört och att dessa projekt har varit av så skiftande storlek och natur har gett Marcus en ovanlig bredd som är mycket värdefull för många kunder. Att snabbt få överblick och kunna skapa en korrekt analys bygger på erfarenhet som man endast kan få genom att i många är arbeta aktivt ute hos kunder. Att dessutom kunna leda stora projekt och hantera människor som i vissa fall riskerar att förlora sitt jobb kräver en hög social kompetens.

Hos Laidback kommer Marcus att leda projekt vid installationer av våra produkter. Marcus kommer också att göra det möjligt för oss att bredda vårt utbud av tjänster då han är en av de ledande konsulterna i Sverige på redaktionella arbetsflöden. Vi ser en hel del möjliga projekt där synergieffekter kan uppnås genom en gemensam kunskap för både annonshantering och redaktionellt arbete.

Förutom att arbeta med Laidbacks produkter kommer Marcus att kunna anlitas till alla typer av projekt för redaktioner, bildflöden, effektiviseringsprojekt, integrationer, uppköp och analyser. Alla ni som anlitat Marcus tidigare för olika projekt är naturligtvis välkomna att fortsätta att anlita honom för detta även i hans nya roll hos oss.

Bland de tidigare projekt Marcus varit ansvarig för kan nämnas installationer av Newspilot hos Schibstedt Norge (alla dagstidningarna), Aftonbladet och Svenska Dagbladet i Sverige.

Projektledning, konfiguration, utbildning och driftsättning har ingått i dessa uppdrag. Under de senaste årens arbete som oberoende konsult har Marcus arbetat med analyser av bildflöden för rörlig bild och stillbild, hanterat partners och leverantörer, upphandlingar av redaktionella system mm.

Vi hälsar Marcus hjärtligt välkommen till oss på Laidback!

Läs mer

Produktuppdateringar

Events